Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Οι περισσότερες περιπτώσεις των ασθενών με αυχενικό σύνδρομο που έχουν συμπτώματα κεφαλαλγίας, βούϊσμα στα αυτιά, καχεξία, αίσθηση εμετού, είναι αποτέλεσμα μυϊκών συσπάσεων και εντάσεων στην περιοχή της πλάτης (άνω μοίρα του τραπεζοειδούς μυός) και του αυχένα.
Με την μέθοδο Μεζιέρ ο θεραπευτής καταφέρνει να λύσει τις συσπάσεις και εντάσεις και έτσι να αποκατασταθεί η αιματική κυκλοφορία προς τον εγκέφαλο που παρεμποδίζονταν.

Η πάθηση αυτή έχει σαν κυρίως σύμπτωμα το μούδιασμα των δακτύλων του χεριού και ειδικά σ΄ αυτούς που κάνουν δουλειά γραφείου.
Οι συσπάσεις και εντάσεις που δημιουργούνται στην πλάτη (ρομβοειδείς μυς) που πιέζουν με την σειρά τους το βραχιόνιο πλέγμα δεν είναι μόνο έλλειψη άσκησης αλλά και μιας γενικής παραμόρφωσης της Ορθοστατικής του σώματος και την βράχυνση των οπίσθιων μηριαίων μυών.
Η μέθοδος Μεζιέρ καταφέρνει κάνοντας με ειδικές στάσεις και ασκήσεις Ολική διάταση των οπίσθιων μυών επανακτώντας έτσι την χαμένη ελαστικότητα.

Η σύγχρονη εποχή και ο λίγος χρόνος που αφιερώνεται για την συντήρηση και υγεία του σώματος σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, επηρεάζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την παραμόρφωση του σώματος.
Ενώ ένα σώμα μέχρι την ηλικία των 30 ετών ήταν ευθυτενές και έσφυζε από υγεία σε λίγα χρόνια εργασίας και καθιστικής ζωής μαζί με την απροσεξία στην διατροφή δημιούργησαν ένα σώμα παραμορφωμένο και με προβλήματα.
Με βάσει την Θεωρία της Μεθόδου Μεζιέρ οι οπίσθιοι μυς ( από το ινιακό οστό στην βάση του κεφαλιού μέχρι τα πέλματα) συμπεριφέρονται σαν ένας μυς. Αν για κάποιο λόγο ένα τμήμα του κορμού έχει χάσει την σωστή λειτουργία και την ελαστικότητα του , τότε το αμέσως επόμενο τμήμα παραμορφώνεται. Aρκούν λίγες συνεδρίες με την μέθοδο Μεζιέρ και το σώμα επανέρχεται.

Πολλές φορές ένα απλό διάστρεμμα δεν μας απασχολεί και το αφήνουμε στην τύχη του. Η άρθρωση του αστραγάλου παύει να δουλεύει σωστά και το πρόβλημα μετατοπίζεται στο αντίθετο γόνατο, μετά ανεβαίνει στο αντίθετο ισχίο και κατόπιν στον αντίθετο ώμο. Ο θεραπευτής που εξασκεί την μέθοδο Μεζιέρ αρχίζει την θεραπεία από τον αστράγαλο.

Κατ΄ αρχήν η ομόκεντρη συστολή είναι εκείνη που ο μυς κατά την συστολή μαζεύεται και τείνουν να ενωθούν τα δύο άκρα του. Αυτή η μυϊκή συστολή είναι πολύ καλή για τους εμπρόσθιους σκελετικούς μυς που έχουν τα μυοϊνίδια παράλληλα μεταξύ τους. Στους οπίσθιους όμως μυς τα μυοϊνίδια έχουν διαφορετική δομή και χρειάζονται έκκεντρη συστολή για να ενδυναμώσουν , διαφορετικά αυξάνουν σε μάζα και χάνουν ελαστικότητα κάτι που συμβαίνει στα γυμναστήρια με τα όργανα και τα βάρη.

Με τα ψηλά τακούνια το σώμα βρίσκεται “μετέωρο” και χάνει την Ορθοστατική του. Οι μυς που βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος του ποδιού(τείνων την πλατεία περιτονία) λόγω του ότι δεν γυμνάζονται σε βάθος χρόνου γίνονται χαλαροί και είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσουν λίπος .

Ο θεραπευτής που εξασκεί αυτή την μέθοδο σε μια περιαθρίτιδα δεν ασχολείται με την φλεγμονή αλλά ψάχνει στην πλάτη να βρει ποιά ομάδα μυών είναι υπαίτια για την μη σωστή λειτουργία του ωμο-βραχιόνιου ρυθμού .

Αυτό το “χτίσιμο” των μυών δεν είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται στον οργανισμό. Όταν ο μυς αυξάνει τόσο πολύ σε μάζα χάνει σε ελαστικότητα και οι κινήσεις του είναι αργές και δύσκολες με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι τένοντες και οι σύνδεσμοι σε μεγάλο βαθμό, ας μην βάλουμε και την δυσκολία που παρουσιάζεται στην καρδιά να τροφοδοτήσει με αίμα αυτή την μεγαλύτερη μάζα. Στα αθλήματα που χρειάζονται ευκινησία (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) η ενδυνάμωση πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις ταχυ-δύναμης.

Η δισκοκήλη στα αρχικά στάδια θεραπεύεται πλήρως. Για να εμφανισθεί δισκοκήλη σημαίνει ότι οι μυς της οσφυϊκής μοίρας έχουν χαλαρώσει και έτσι ο δίσκος συνθλίβεται μεταξύ των σπονδύλων. Ο θεραπευτής ασκώντας την Μέθοδο Μεζιέρ κάνει ολική διάταση των οπίσθιων μυών ,επέρχεται ισορροπία μεταξύ εμπρόσθιων και οπίσθιων μυών , η οσφυϊκή μοίρα αποκτά και πάλι ελαστικότητα και σιγά – σιγά η δισκοκήλη απορροφείται. Στη συνέχεια εκπαιδεύει τον ασθενή τι πρέπει να προσέχει και πως πρέπει να ασκείται κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνει αραιά και που κάποιες συνεδρίες.

για να ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας