Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία

Μια πανάρχαια ολιστική φυσική επιστήμη που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο Π τμήμα του σώματος.

Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος κι έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση, εξισορρόπηση, υγεία και αρμονία του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία ανακαλύφθηκε στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, διότι ήταν ένας φυσικός και πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων.

Στον σύγχρονο κόσμο, η ρεφλεξολογία, όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος, διότι έρχεται συμπληρωματικά και ουδέτερα με την κλασσική ιατρική να βοηθήσει μέσα από την χαλάρωση και την εξισορρόπηση στην αυτοθεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην ύπαρξη δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας.

Οι ζώνες αυτές ξεκινούν και καταλήγουν σε ακριβείς μικρογραφίες του σώματος, όπως τα αυτιά, τα πέλματα και τα χέρια.

Οι μικρογραφίες αυτές είναι γεμάτες με σημεία ευαίσθητα, που είναι έτοιμα να μας δώσουν μηνύματα για την κατάσταση του οργανισμού, αλλά και να στείλουν ερεθίσματα σε αυτόν, για να επιτευχθεί η ενεργοποίηση και αυτοθεραπεία του.

Είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα η γνώση των “κουμπιών” του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά και των μυστικών της αυτοθεραπείας.