Λεμφικό Μασάζ

Τί Είναι Το Λεμφικό Μασάζ?

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική αποκατάστασης, η οποία γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και έχει σαν στόχο να διεγείρει, «να ξυπνήσει» τους λεμφαδένες και τα λεμφαγγεία του ανθρώπινου οργανισμού διευκολύνοντας την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού, μέχρι να επιστρέψει στην κυκλοφορία του αίματος (φλεβική κυκλοφορία).

Η διέγερση γίνεται με δονήσεις, τινάγματα και ειδικές πιέσεις δίπλα στους λεμφαδένες, ενώ η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας είναι αδειάσματα από την περιφέρεια προς την καρδιά και το κέντρο του σώματος (Drenage).

Πού Χρειάζεται?

Σε ανθρώπους που προσπαθούν να αδυνατίσουν και παρότι τρώνε λίγο, ο μεταβολισμός τους είναι μπλοκαρισμένος και δεν μπορούν να χάσουν βάρος.

Σε ανθρώπους με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα με κλινική εικόνα, τους συχνά πρησμένους λεμφαδένες στον λαιμό και τα συχνά κρυολογήματα.

Σε λεμφοιδήματα διαφόρων αιτιολογιών. Π.χ. σε εγχείριση στήθους και αδένα και εγχείριση μήτρας.

Σε ανθρώπους με πρησμένα κάτω άκρα (ποδοκνημικές) ειδικά κατά το τέλος της ημέρας, που σημαίνει, ότι η λεμφική κυκλοφορία τους υπολειτουργεί.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

Στον άνθρωπο που θέλει να κάνει αποτοξίνωση.

Πως Βοηθάει τον Οργανισμό

Το λεμφικό μασάζ βοηθάει στην αποσυμφόρηση του οργανισμούτόσο από ενδογενείς τοξίνες, όσο και στην απομάκρυνση διαφόρων άλλων τοξικών ουσιών, (όπως κακή διατροφή, στρες, η ρύπανση περιβάλλοντος, κ.τ.λ.).

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε το άγγιγμα ενεργοποιεί νευρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο και αλλάζει την νευρική ροή, καθώς και τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού του ατόμου, που δέχεται το λεμφικό μασάζ.

Ένα αρμονικό άγγιγμα με ηρεμία, αρμονία και φυσική ροή, έτσι ακριβώς όπως ρέει και η ενέργεια στη φύση έρχεται στο σώμα του δέκτη να το συντονίσει στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Γίνεται αυστηρά από φυσιοθεραπευτές που έχουν κάνει την κατάλληλη εκπαίδευση.