Τα προβλήματα των Κέντρων Φυσιοθεραπείας με τον ΕΟΠΥΥ

«Όλοι ίσως έχουμε ακούσει, αλλά λίγοι θα κατάλαβαν το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε εμείς που είμαστε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Αναφέρομαι κυρίως στα κέντρα φυσιοθεραπείας.
Πριν τον Αύγουστο του 2013 ας πούμε ότι η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ, αν και καθυστερημένη, ήταν ικανοποιητική. Πληρωνόμασταν 15 ευρώ την κάθε συνεδρία με απαγόρευση μέσω της σύμβασης να ζητάμε επί πλέον χρήματα από τον ασθενή για τις συγκεκριμένες πράξεις που έγραφε το παραπεμπτικό. (Άλλο θέμα αν κάποιος ήθελε να κάτι περισσότερο). Όσον με αναφορά, δεν ζήταγα επί πλέον χρήματα και κατάφερνα να εξυπηρετώ τους ασθενείς – πελάτες μου και πάντα να μιλάνε με εύσημα για μένα και το Κέντρο μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω περίπου 35 άτομα ημερησίως. Μας πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ σχεδόν κάθε 2 μήνες και κανένας δεν είχε παράπονο.
Ήρθαν όμως το Clawback και το Rebate… Tί είναι αυτός ο νόμος, όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.
Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε 13 Αυγούστου 2013. Δεν εφαρμόστηκε με τους προηγούμενους υπουργούς, εφαρμόστηκε τον Οκτώβριο του 2015.
Τι συμβαίνει αναλυτικά:
Από το ποσόν που πρέπει να εισπράξει κάθε Κέντρο Φυσιοθεραπείας το 10% το κρατάει ο ΕΟΠΥΥ μέχρι να κάνει λογιστικό έλεγχο (σημ. 4 χρόνια δεν έχει γίνει ακόμα), το26% πάει στην Εφορία, το 20% ή 30% το κρατάει ο ΕΟΠΥΥ για clawback και Rebate, το υπόλοιπο θα πιστωθεί κάποια στιγμή στον λογαριασμό μας.
Με αυτές τις συνθήκες όσα κέντρα Φυσιοθεραπείας συνεχίσουν την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε θα προσφέρουν τις σωστές υπηρεσίες. Οπότε εάν κάποιος θέλει να γίνει καλά, θα πρέπει να πληρώσει ιδιωτικά.»

 

Ανάρτηση στο Γλυφάδα Metropolitans